Ik ben Ilse Van De Putte, °1970

Mijn transformatiepad begon eind jaren 90 met de ontdekking van lichaamswerk – emotioneel lichaamswerk in het bijzonder -, ademwerk en reiki. Ik voelde mij vervreemd van mezelf, alsof ik een toeschouwer was van mezelf.  Ik miste waarachtig contact.
Dit ervaringsgerichte lichaamswerk bracht me dichter bij mezelf en wie ik in wezen ben. Zo kon ik bewuster in het leven staan als mens, als moeder, als werkende, als (ex)partner, als vrouw, … Ik opende me voor de energetische dimensie in mezelf en mijn levensstroom die tegelijk ook seksueel of orgastisch van aard is. Het was voor mij van onschatbare waarde om te leren omgaan met emoties: een weg van overspoeld worden of beheersing, naar het beheren van mijn emoties en heldere communicatie. Zo zakte ik meer en meer in mijn lichaam, durfde ik te doorvoelen, ook mijn diepste pijn. Ik ontdekte de vrouwelijke en mannelijke pool in mezelf en groeide in (be)grenzen en omgaan met verantwoordelijkheid, mezelf openen en sluiten, overgave aan trilling of vibratie, weer te genieten van intimiteit en seksualiteit, het leven. Het is heerlijk om die vrijheid te mogen voelen.

Dit pad is en was voor mij de weg naar een dieper en voller contact met mensen. De weg naar het midden van mijn hart.  Een weg ook van voorwaardelijk geven en ontvangen naar onvoorwaardelijk geven en ontvangen, een wezenlijke richtingsverandering in energiestroom in deze polen.

Naast ervaringsdeskundigheid, heb ik een master in de menswetenschappen (1988-1994) en ben ik opgeleid trainer emotioneel lichaamswerk® (2006-2010) met een bijscholing in ademwerk (2010-2011). Ik behaalde ook de mastergraad in Reiki (2010). Mijn interesse ging daarna uit naar tantra en heling van intimiteit en seksualiteit. Ik volgde of assisteerde diverse workshops bij Yatri vzw, nu Rising Heart en verbindende communicatie (encouter). In 2017 slaagde ik voor het eerste jaar van de opleiding Integratieve Psychotherapie (postgraduaat hogeschool Vives).

In 2010 startte ik mijn eigen praktijk ‘sentire’. Tantra, circling, massage, assistentie, intervisie of supervisie voeden mij nog steeds op mijn pad van persoonlijke groei, een levenslange boeiende tocht. Voor groepswerk ben ik soms te gast in andere groepspraktijken zoals In-Movarte in Holsbeek.

Ik ben aangesloten trainer bij het netwerk Emotioneel Lichaamswerk® (NEL vzw), www.emotioneellichaamswerk.be

‘Er is geen andere weg dan de eigen weg’

(Spinoza)